Leasingformer
Hvad er leasing, og hvilke muligheder findes der?

Leasing

Leasing har ofte været forbundet med stor usikkerhed og frygt for efterregninger, men der er kommet styr på reglerne og leasing har aldrig været mere sikkert eller økonomisk fornuftigt. Gang på gang er det blevet påvist, at leasing er den bedste økonomiske løsning, når det kommer til at handle bil, men i modsætning til mange andre leasingselskaber, så tilbyder vi også fabriksnye biler.

Erhvervsleasing

Hvad er operationel leasing ?

Operationel leasing er den type leasing, hvor du slipper af med alle de bekymringer, der f.eks. er ved at eje en bil. Ved operationel leasing afholder leasingselskabet alle driftsudgifter undervejs i leasingperioden, da der som del af leasingydelsen er tilknyttet en serviceaftale. Nogle vælger at betale en førstegangsydelse ved udleveringen og derefter en fast månedlig ydelse for at lease bilen. Alt efter kreditvurdering er det også muligt, at undgå førstegangsydelse.

Du har altså god budgetsikkerhed, da du ikke har nogle uforudsete udgifter i forbindelse med bilen. F.eks. vil aftalen ofte dække, at du kan køre forbi værkstedet og få påfyldt sprinklervæske, olie mv., mens du selv skal afholde udgifter til brændstof/strøm og grøn ejerafgift. I forhold til reparation af skader på bilen, så er det et privat anliggende, som skal dækkes af din forsikring, og dermed ikke er dækket af din leasingaftale.

Når din leasingperiode er slut, skal du aflevere bilen tilbage til en nærmere anvist samarbejdspartner. Denne instans vil uvildigt gennemgå bilen for besigtigelse af f.eks. dækslid, skader, stenslag, buler, ridser mm.  Der bliver herefter udarbejdet en rapport samt prisvurdering på udbedring af skader samt overkørt kilometerberegning.

Erhvervsleasing

Hvad er finansiel leasing ?

Finansiel leasing er, hvor du i princippet får finansieret f.eks. din bil gennem et leasingselskab. Det kan være et godt alternativ til et traditionelt billån. Ved finansiel leasing står du selv for alle udgifter til reparationer, dæk, service samt brændstof m.v. Den her leasingform er typisk billigere, men du har derimod mindre budgetsikkerhed – da der kan komme uforudsete omkostninger.

Hvis du vælger finansiel leasing, forpligter din virksomhed sig til at anvise aftager til bilen efter endt leasingperiode. Det betyder også, at der reelt set ikke er tale om leje af en bil, men derimod en afbetaling på et køb. Du skal være opmærksom på, at der bliver sat en realistisk restværdi for bilen, da en for høj restværdi kan give dig en stor efterregning ved endt kontraktudløb.

Privatleasing

Hvad er privatleasing ?

Privatleasing er typisk det man kalder operationel leasing. Det vil sige, at du ikke løber nogen risiko for bilens restværdi. Bilen kommer kun til at koste mere end aftalen, hvis du kører længere, laver skader eller misligholder bilen.

Man kan også lave privatleasing som finansiel leasing. Det betyder, at du har anvisningspligt til 3.mand efter kontraktudløb. Her har du selv ansvaret for restbeløbet, bilens stand (service, dæk mm) i bilens kontraktperiode.

VIGTIGT. Inden du privatleaser finansielt, bør du holde øje med restværdien, således du ikke står med en potentiel stor efterregning ved realisering. Man kan godt blive ydelsesblind og glemme denne detalje.

Splitleasing

Hvad betyder splitleasing ?

Splitleasing eller deleleasing er en bil og 2 leasingkontrakter.

Splitleasing gør det nemmere, billigere og sjovere at køre i en lidt større bil, end man ellers havde planlagt – uden at betale firmabilsbeskatning.

Splitleasing betyder, at man laver 2 kontrakter. Samtlige udgifter til leasingydelse, service, dæk, grøn ejerafgift, forsikring, brændstof deles mellem dig som privatperson og virksomheden. Dette bevirker, at arbejdsgiveren  samt arbejdstageren begge vil modtage en månedlig faktura, i forhold til den aktuelle %-vise anvendelse af bilen i den forgangne måned.

Man kan sige, at hver part betaler for det konkrete forbrug.

 I bilen monteres en tracker, som digitalt registrerer, hvor bilen kører. Det er brugerens ansvar at registrere kørsel som enten erhverv eller privat. Det gøres via computer eller APP – en elektronisk kørebog – Det er meget nemt og ganske ukompliceret. Det sætter dog krav til en vis disciplin af brugeren og korrekt udfyldelse, således man overholder SKATs regler om kørebog.

Link: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234872 

Desuden har virksomheden stadig det fulde momsfradrag.

Korttidsleasing

Hvad er korttidsleasing ?

Korttidsleasing bruges ofte ved mere eksklusive biler (typisk sommer), hvor man har en bil 3-6 måneder om året. Samme princip som ved almindelig leasing, blot for en kortere periode. Efter endt kontrakt, kan bilen stilles til opbevaring og evt. på en stilstandskontrakt, indtil bilen skal på plader igen. Man taler også om en aktiv og passiv periode.